Alex Jones draagt ​​activa over aan familie en vrienden, vermijdt betalingen aan Sandy Hook Families: NYT

Alex Jones, CEO van Infowars, heeft miljoenen dollars aan activa overgedragen aan familie en vrienden, waardoor zijn vermogen mogelijk wordt beschermd tegen de bijna $ 1,5 miljard aan juridische schadevergoeding die verschuldigd is aan de families van de slachtoffers van de schietpartij in Sandy Hook, volgens De New York Times.

Afgelopen herfst kreeg Jones de opdracht om meer dan $ 1,4 miljard aan restitutie te betalen aan de families van de acht slachtoffers van de schietpartij op Sandy Hook in 2012, waarbij 20 jonge kinderen en zes volwassenen om het leven kwamen. Hij kreeg ook de opdracht om nog eens $ 50 miljoen te betalen aan de ouders van een Sandy Hook-slachtoffer in een aparte zaak in Texas.

De Infowars-host is getroffen door meerdere rechtszaken wegens laster nadat hij herhaaldelijk had gesuggereerd dat de schietpartij op de school in Newton, Connecticut een valse vlag-operatie was, georkestreerd door de Amerikaanse regering. De families van de slachtoffers, die hij ervan beschuldigde acteurs te zijn, werden bedreigd en lastiggevallen door zijn volgelingen.

Hij vroeg het afgelopen jaar persoonlijk en zakelijk faillissement aan toen de schade zich opstapelde – een stap die volgens de Sandy Hook-families een poging was om hun vermogen te beschermen tegen schuldeisers.

Zijn bedrijf, Free Speech Systems, dat afgelopen juli faillissement aanvroeg, zou tienduizenden dollars hebben doorgesluisd naar PQPR, een bedrijf dat eigendom is van Jones en zijn ouders, meldde de Times.

Jones heeft ook $ 3 miljoen aan eigendommen overgedragen aan zijn vrouw en gaat door met het overdragen van andere eigendommen aan familieleden, waaronder een volwassen zoon, en heeft zakelijke partnerschappen gevormd met verschillende nieuwe bedrijven die zijn opgericht door zijn vrienden, meldde de Times.

De financiële zaken van de Infowars-chef blijven grotendeels vaag, waarbij zijn advocaten in een recente rechtszaak beweren dat hij niet meer weet waar hij zijn bankrekeningen bewaart, hoeveel trusts hij heeft opgezet of waar zijn 2022 W-2-formulier zich bevindt, volgens het verslag.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version