Cruz dringt er bij de Texas Bar Association op aan om Stanford-cijfers zorgvuldig te overwegen na protesten op de campus

Senator Ted Cruz (R-Texas) heeft de Texas State Bar opgeroepen om de geschiktheid van bepaalde afgestudeerden van de Stanford University Law School zorgvuldig te beoordelen na protesten over een toespraak van een conservatieve rechter op de campus.

In een brief aan functionarissen in Texas zei Cruz dat er een “fundamentele” vraag was over de vraag of de studenten die protesteerden tegen de verschijning van Kyle Duncan, een Amerikaanse districtsrechter bij het Fifth Circuit Court of Appeals, “geschikt waren om de wet uit te oefenen” in Texas.

“Het idee dat deze toekomstige advocaten het acceptabel zouden vinden om een ​​zittende rechter te pesten en te beledigen, verbijstert de geest en roept ernstige twijfels op of deze studenten het juiste respect hebben voor de rol van een rechter of het temperament hebben om de wet uit te oefenen,” zei hij. zei hij donderdag brief Opperrechter van het Hooggerechtshof van Texas, Nathan Hecht, en Augustin Rivera, voorzitter van de Texas Board of Law Examiners.

“Inderdaad, de verontwaardiging van deze studenten roept de legitieme vraag op of ze kunnen worden vertrouwd om onpartijdig cliënten te verdedigen die mogelijk andere ideologische opvattingen hebben dan de hunne”, schreef Cruz.

Duncan bezocht Stanford Law School om deel te nemen aan een evenement met de titel “The Fifth Circuit in Conversation with the Supreme Court: COVID, Guns and Twitter.”

Cruz zei dat Duncan geen kans kreeg om “zinvol te spreken” omdat hij werd “afgewezen” door Stanford-studenten.

Stanfords studentenkrant, The Stanford Daily, gemeld dat toehoorders protesteerden tegen Duncans optreden voor en tijdens zijn lezing. De krant meldde dat tegenstanders die protesteerden tegen het optreden van Duncan flyers over de campus plaatsten waarin ze beweerden dat Duncan voorstander was van wetten die vrouwen, immigranten en LGBTQ-mensen schaadden.

Cruz zei dat de demonstranten Duncan bleven onderbreken, hem een ​​racist noemden en “grove seksuele beledigingen” riepen.

De Stanford Daily meldde dat de decaan van de rechtenfaculteit het protest in een e-mail aan de schoolgemeenschap veroordeelde en zei dat wat er gebeurde in strijd was met de “toewijding aan de vrijheid van meningsuiting” van de instelling.

“De school onderzoekt wat er is gebeurd en zal ervoor zorgen dat er protocollen zijn om ervoor te zorgen dat verstoring van deze aard niet opnieuw gebeurt, en zet zich in om het evenement te houden onder omstandigheden die in overeenstemming zijn met het verstoringsbeleid en de principes van vrijheid van meningsuiting. en kritisch onderzoek dat ze ondersteunen, ‘zei decaan Jenny Martinez.

Cruz zei dat het bestuur van Texas “speciale aandacht” moet besteden aan studenten die in 2023, 2024 en 2025 zijn afgestudeerd aan de Stanford Law School. het bestuur zou moeten beslissen wat de “juiste remedie” zou moeten zijn.

“Texanen verdienen alleen de beste advocaten als hun raadsman, en degenen die schreeuwen en schelden om hun zaak te verdedigen, zijn verre van de beste”, zei hij.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version