De man pleitte schuldig aan betrokkenheid bij de samenzwering om Whitmer te ontvoeren

Een man die betrokken was bij een complot in 2020 om de gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer (D-Mich.), te ontvoeren, pleitte woensdag schuldig aan één misdrijf, een van de acht mensen die in de staat zijn aangeklaagd in verband met het plan.

Brian Higgins, 54, uit Wisconsin pleitte schuldig aan één poging tot het verlenen van materiële steun aan terrorisme, een misdrijf van vijf jaar dat hij accepteerde als onderdeel van een pleidooiovereenkomst om de aanklachten tegen hem te verminderen. Hij werd oorspronkelijk gearresteerd voor materiële ondersteuning van een daad van terrorisme, wat een misdrijf van 20 jaar is. In ruil voor een schuldig pleidooi stemde hij ermee in om tegen de andere beklaagden in de samenzwering te getuigen.

“Antiregeringsextremisme vormt een bedreiging voor de veiligheid van overheidsfunctionarissen, wetshandhavers en inwoners van onze staat”, zei de procureur-generaal van Michigan, Dana Nessel, in een verklaring waarin de rechtszaak werd aangekondigd.

Whitmer was het doelwit van een ontvoeringscomplot dat werd verijdeld door wetshandhavers. In totaal werden 14 mensen beschuldigd van staats- of federale misdaden. Nessel diende in totaal 20 federale aanklachten in verband met de samenzwering in.

Drie mensen werden veroordeeld voor het complot op staatsniveau. Vier van de zes mensen die werden berecht voor federale misdaden werden veroordeeld.

Het pleidooi van Higgins komt nadat twee van de leiders van het complot, Barry Croft Jr. en Adam Fox, eind vorig jaar veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk 19 en 16 jaar. Whitmer zei eerder dit jaar dat de straffen van de mannen “redelijk” waren.

De straf van Higgins moet nog worden bepaald. De staat zei dat er later deze week een statusconferentie voor de overige beklaagden is gepland.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top