DeSantis, 18 staten zich te verzetten tegen het ESG-plan van Biden

Regering van Florida, Ron DeSantis (R), kondigde donderdag een alliantie aan met 18 andere staten om zich te verzetten tegen de steun van president Biden voor investeringen in milieu-, sociaal en corporate governance, beter bekend als ESG.

Staten vechten dat Bidens steun voor sociaal bewuste ESG-investeringen, waarbij beleggers duurzaamheid en ethische overwegingen afwegen, een bedreiging vormt voor de Amerikaanse economie.

DeSantis voegt zich bij de gouverneurs van Alabama, Alaska, Arkansas, Georgia, Idaho, Iowa, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, New Hampshire, North Dakota, Oklahoma, South Dakota, Tennessee, Utah, West Virginia en Wyoming in wat zijn kantoor noemde ” alliantie om de ESG-agenda van Biden te verwerpen.

“De verspreiding van ESG in heel Amerika vormt een directe bedreiging voor de Amerikaanse economie, individuele economische vrijheid en onze manier van leven, waardoor investeringsbeslissingen in de handen van een ontwaakte menigte worden gelegd om de stembus te omzeilen en politieke ideologieën te injecteren in investeringsbeslissingen, zakelijke bestuur en alledaagse economie”, schreven de staten in een gezamenlijke verklaring.

Republikeinen hebben aangedrongen op wetgeving die de bestaande ESG-regel van de regering, die pensioenfondsbeheerders toestaat rekening te houden met ESG-factoren, zou intrekken. Het wetsvoorstel is naar het bureau van de president gestuurd, maar Biden zal er naar verwachting zijn veto over uitspreken.

De 19 staten zeiden in een gezamenlijke verklaring dat ze van plan zijn initiatieven op staatsniveau te leiden “om individuen te beschermen tegen ESG-bewegingen”, waaronder het mogelijk blokkeren van ESG op staats- en lokaal niveau en het weigeren van staatspensioenfondsen en door de staat gecontroleerde investeringen in bedrijven die gebruikmaken van ESG.

“Wij als vrijheidslievende staten kunnen samenwerken en onze staatspensioenfondsen gebruiken om verandering af te dwingen in de manier waarop grote vermogensbeheerders het geld van hardwerkende Amerikanen beleggen, om ervoor te zorgen dat bedrijven zich richten op het maximaliseren van aandeelhouderswaarde, niet op het verspreiden van een burgerwachtideologie.” , schreef hij naar verluidt.

“We zullen niet werkeloos toekijken terwijl de stabiliteit van de economie van ons land wordt bedreigd door wakkere leidinggevenden die hun politieke agenda boven de financiën van hun klanten stellen”, zei DeSantis.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top