Sununu bedriegt Trump, DeSantis over hulp aan Oekraïne

Regering van New Hampshire, Chris Sununu (R), bekritiseerde mede-Republikeinen, waaronder voormalig president Trump en gouverneur van Florida, Ron DeSantis, vanwege hun steeds meer isolationistische opvattingen over de oorlog in Oekraïne, en schreef in een opiniestuk dat verzet tegen Amerikaanse hulp “niet duurzaam is”. buitenlands beleid.”

“Simpelweg tegen hulp aan Oekraïne zijn omdat president Biden het steunt, is geen duurzaam buitenlands beleid”, zegt Sununu, die een mogelijke presidentiële run overweegt. schreef The New York Times. “Oekraïne verlaten zou een negatieve reeks gebeurtenissen in gang zetten voor de Amerikaanse belangen in binnen- en buitenland.”

Sununu’s aanval op het opkomende anti-Oekraïense sentiment in de Republikeinse Partij komt nadat Trump en DeSantis de afgelopen weken controversiële opmerkingen over de kwestie hebben gemaakt.

In reactie op een Fox News-enquête onder verklaarde en potentiële presidentskandidaten voor 2024, zei Trump dat Europa op de VS vertrouwt om het te verdedigen tegen Rusland, wat volgens hem “oneerlijk tegenover ons” is. DeSantis betoogde in dezelfde opiniepeiling dat het steunen van Oekraïne niet in Amerika’s “vitale nationale belangen” is. De gouverneur van Florida noemde de oorlog ook een ‘territoriaal geschil’.

“De Russische invasie van Oekraïne is geen ‘territoriaal geschil’, zoals de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, deze maand omschreef”, schreef Sununu in een opiniestuk op zaterdag. “Rusland is verwikkeld in een oorlog tegen een onschuldig volk en moet worden veroordeeld.”

Sununu viel Trump scherper aan en bracht hem op één lijn met de Republikeinen die volgens de gouverneur van New Hampshire hun “morele kompas” in het buitenlands beleid hebben verloren.

“Sommigen in de Republikeinse Partij hebben hun morele kompas in het buitenlands beleid verloren, zoals blijkt uit de voormalige president Donald Trump, die de invasie van Poetin ooit ‘geniaal’ en ‘slim’ noemde”, schreef Sununu. “Als Republikeinen moeten we de vrijheid steunen, niet opgeven.”

GOP-wetgevers die de regering-Biden hebben bekritiseerd over het niveau van Amerikaanse steun aan Oekraïne, voerden aan dat de regering een vreemd land geen “blanco cheque” mag aanbieden om oorlog te voeren. Sununu schreef in de Times dat de kosten van het steunen van Oekraïne veel lager zijn dan het toestaan ​​dat Rusland het land domineert.

“Er mogen nooit blanco cheques zijn als het gaat om overheidsfinanciering, en al het belastinggeld moet verstandig worden besteed en verantwoord”, schreef Sununu. “Toch is de prijs die de Verenigde Staten vandaag in Oekraïne betalen veel lager dan de prijs die we zullen moeten betalen als Poetin zijn opmars naar het westen voortzet en daarmee de soevereiniteit en veiligheid van de NAVO bedreigt.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top