Trump bespreekt voorgestelde golfbalbeperkingen: ‘Wat een puinhoop’

Voormalig president Trump geeft zijn mening over nieuw voorgestelde golfbalbeperkingen voor profs en noemt de mogelijke regelwijziging “een puinhoop”.

De United States Golf Association (USGA) en de R&A Group — de twee bestuursorganen van professionele golf — voorgesteld nieuwe golfbalbeperkingen deze week die de afstand zouden verkleinen die spelers de bal kunnen raken.

Volgens het nieuwe voorstel zouden professionele golfers een aangepaste bal moeten gebruiken, die zou worden getest om er zeker van te zijn dat hij niet 320 meter ver kon worden geraakt.

Trump verzette zich tegen dit voorstel Sociale waarheid post, waarin staat dat de nieuwe regel de amusementswaarde van golf zal schaden.

“Hier gaan we weer met de USGA die de afstand tot de golfbal wil verkleinen! Vergeet niet dat je nog steeds moet chippen, slaan en al het andere moet doen. Ze hebben echt grotere problemen, zoals LIV”, zei hij in de post

LIV Golf is een door Saoedi-Arabië gesteunde golfcompetitie die nu bezig is aan zijn tweede seizoen als concurrent van de professionele tour van de USGA, met plannen om dit jaar drie toernooien te organiseren op golfbanen die eigendom zijn van Trump in Florida, New Jersey en Virginia.

“Mensen willen de lange bal voelen en zien. Ze willen ook dat geweldige spelers homeruns slaan, geen enkel- en dubbelspel”, vervolgde hij. “Lengte is belangrijk voor de amusementswaarde. LAAT DE GOLFBAL ALLEEN. De ballen zullen de komende jaren gemengd blijven. Wat een puinhoop. Sta ook lange slagen toe en baldruppels van voorbije hoogten!

Tijdens zijn dienstverband, De Washington Post schatte dat Trump 261 golfrondes speelde, of ongeveer één ronde per 5,6 dagen. Volgens GolfweekTrump bezit 16 golfclubs over de hele wereld, waaronder 12 in de Verenigde Staten.

Het partnerschap van Trump met LIV Golf heeft kritiek gekregen van groepen, waaronder de families van de slachtoffers van 9/11, die zeggen dat het in tegenspraak is met zijn verklaringen waarin hij Saudi-Arabië de schuld geeft van de aanslagen.

Trump zei echter vorig jaar op het LIV Golf-evenement op zijn golfbaan in Bedminster, N.J., dat de competitie een “geweldige zaak” was voor Saoedi-Arabië.

Trump was niet de enige die kritiek had op het nieuwe voorstel om de rijafstanden te beperken.

Profgolfer Justin Thomas hekelde het voorstel van de USGA deze week en zei dat het “zo slecht was voor het golfspel” en dat het probeerde een probleem op te lossen dat niet bestaat, volgens Yahoo Sport.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top