Verplichte waterbeperkingen zijn opgeheven voor 7 miljoen in Zuid-Californië na winterstormen

Een opeenvolging van stormvloeden die Californië met regen bekogelden, bracht uitstel voor ongeveer zeven miljoen mensen in Zuid-Californië, die werden versoepeld door waterbeperkingen nadat regenbuien de droge omstandigheden hielpen verlichten.

Metropolitan Water District in Zuid-Californië kondigde hij woensdag aan om de noodwaterbeperkingen voor tientallen gemeenschappen op te heffen, nadat dergelijke beperkingen waren opgelegd aan bijna zeven miljoen mensen vanwege watertekorten “waardoor de beschikbaarheid van staatswatervoorraden ernstig werd beperkt”.

“Hoewel de acties van het bestuur verbeteringen weerspiegelen in de beschikbaarheid van voorraden van het State Water Project, zijn er opslagreserves getrokken en blijven er aanzienlijke uitdagingen bestaan ​​voor de andere bron van geïmporteerd water in de regio – de Colorado-rivier. Metropolitan blijft er bij bewoners en bedrijven in de hele regio op aandringen om water zo efficiënt mogelijk te gebruiken om de opslag bij te vullen”, aldus het bestuur in een verklaring.

De beperkingen die dinsdag officieel werden opgeheven, waren van kracht sinds juni, waardoor delen van de staat, waaronder delen van Los Angeles, verplicht waren om het water buiten te beperken tot eenmaal per week of de hoeveelheid water die kan worden gebruikt te beperken. Het bestuur zei dat hoewel het zijn beperkingen heeft opgeheven, lokale waterschappen mogelijk nog steeds hun eigen beperkingen hebben.

“Inwoners en bedrijven worden aangemoedigd om contact op te nemen met hun lokale waterleverancier voor de nieuwste regels voor watergebruik in hun gemeenschap”, aldus de verklaring.

Het Metropolitan Water District in Zuid-Californië levert water aan 19 miljoen mensen in zes provincies in de staat en importeert water uit de Colorado-rivier en het noordelijke deel van de staat. Het zuidelijke deel van de staat wordt al meer dan een jaar geconfronteerd met historische droogte.

Het reliëf dat naar Zuid-Californië werd gebracht, was een zilveren randje voor de reeks atmosferische rivieren die de staat teisterden. De 11e totale stormvloed van het jaar in Californië, die deze week de staat trof, veroorzaakte overstromingen en zorgde ervoor dat meer dan 125.000 klanten zonder stroom kwamen te zitten, volgens de online tracker poweroutage.us.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top